Dirigent

Peter van der Leeuw is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium met als hoofdvak klassieke zang. Tijdens zijn zangstudie volgde hij tevens directie- en ensemble-leidinglessen bij o.a. Theo Goedhart.

Peter is sinds 2008 dirigent van Chavanon waarmee hij tournees maakte naar Parijs, de Auvergne en Zwitserland. Op deze tournees dirigeerde hij ook diverse Franse en Zwitserse koren.
Daarnaast is hij dirigent van het Voorburgse kamerkoor Ad Novum. Peter valt regelmatig in als gast-dirigent bij andere koren zoals popkoor Elan in Noordwijkerhout, Intermezzo in Nieuwerkerk a/d IJssel, LSKO Collegium Musicum uit Leiden en Vocaal ensemble Animato in Capelle a/d IJssel. Tevens dirigeerde hij als invaller voor Jos Vermunt het Residentie Bachkoor. Als zanger zingt hij regelmatig de baritonsolo’s in diverse oratoria zoals Bach, Weihnachtsortorium; Brahms, Ein Deutsches Requiem; Fauré, Requiem; Duruflé, Requiem etc. Daarnaast zingt Peter als remplaçant in het Groot Omroepkoor en in Bachkoor Holland. Afgelopen seizoen zong hij bij Opera Holland de hoofdrol van Romeo in de moderne opera Romeo en Zeliha in diverse Nederlandse Schouwburgen. Ook zong hij Papageno in Die Zauberflöte, bij Opera Mosset in Frankrijk. Hij zingt regelmatig o.l.v. van dirigenten als Jaap van Zweden, Jos van Veldhoven, Jan Willem de Vriend, Celso Antunes, Gijs Leenaars en Peter Dijkstra.