2021: muzikaal menu in Limburg!

Als de ontwikkelingen rond het coronavirus en de genomen maatregelen daarbij het toestaan, verblijven wij van 18 t/m 10 oktober 2021 in een mooie boerderij in het Zuid-Limburgse Eys om nieuwe programma Muzikaal menu in te studeren.

Niet alleen in de schilderkunst en de literatuur, ook in de muziek staat ons voedsel vaak centraal. Daarbij gaat het dan niet alleen om ons dagelijks eten en drinken, maar ook om ons ‘geestelijke’ voedsel. Al in de 16e eeuw bracht Orlando di Lassus een ode aan Sint Maarten met een feestelijk lied over de gans, die traditiegetrouw op diens naamdag wordt gegeten. Veel ingetogener is het 17e eeuwse ‘If Music be the Food of Love’ van Purcell.  Deze en andere liederen rijgt Kamerkoor Chavanon aaneen tot een muzikaal driesterrenmenu met als passend wijnarrangement het ook nu nog veel gezongen dranklied ‘Tourdion’.
Het muzikaal menu wordt opgediend op zondagmiddag 10 oktober in het monumentale Salviuskerkje in Limbricht.

En wie liever in het westen van het land ons concert bezoekt: op 24 oktober zingen wij in de Maranathalkerk in Den Haag!